Jag älskar att vara ute och röra på mig. Lik förbaskat så har jag svårt att hålla mig i form för att vara det äventyrliga jag som jag vill vara. Jag vill vandra långt, jag älskar att jogga i terräng, jag vill klättra, jag vill göra massor! För att kunna göra allt det så behöver jag vara i bättre form rent hälsomässigt än vad jag är nu.

Nu i februari så har jag tagit ett omtag med nytt träningsprogram och bra kost. Träningsprogrammet fick jag tips om av en person som ska med på samma fjällvandring i sommar som jag ska på. Det är ett träningsprogram som fokuserar på just vandringsform. Här finns träningsprogrammet i sin helhet: Träna inför fjällvandring

Träningsprogram för vandringsform:
Vecka 1:
 promenad med ryggsäck 3×60 min 5 kg

Vecka 2: promenad med ryggsäck 2×60 min 5 kg 1x vandring i lång backe 10 “varv” (ingen ryggsäck) alt. springa i backe och gå ner

Vecka 3: promenad med ryggsäck 2×60 min 10 kg 1x vandring i lång backe 10 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner

Vecka 4: promenad med ryggsäck 3×60 min 10 kg 1x vandring i lång backe 10 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner

Vecka 5: promenad med ryggsäck 3×60 min 15 kg

Vecka 6: promenad med ryggsäck 3×60 min 15 kg, 1x vandring i lång backe 12 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner

Vecka 7: promenad med ryggsäck 3×60 min 15 kg, 1x vandring i lång backe 12 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner

Vecka 8: promenad med ryggsäck 3×75 min 15 kg, 1x vandring i lång backe 12 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner

Vecka 9: promenad med ryggsäck 3×90 min 15 kg, 1x vandring i lång backe 12 “varv” (ingen ryggsäck) alt springa i backe och gå ner.

Vecka 10: promenad med ryggsäck 3×100 min 15 kg

Vecka 11: pass 1 100 min 15 kg, pass 2 75 min 15 kg, pass 3: 30 min 15 kg

Jag ska utöver det gå ett par dagar i veckan med BungyPump-stavar för att få upp förbränningen.

Jag ska till Sardinien och vandra i slutet på april och ett av mina mål är att jag ska kunna jogga lugnt längs stranden på morgonen där – drömmen!