Jag är en person som tycker det är jobbigt med ovisshet. Jag vill veta vilket håll vinden blåser åt så att säga. Och just nu är det omöjligt att ha koll på läget. Det är en orolig tid. Vi kämpar på olika vis, min egen oro är främst för mina nära och kära som tillhör riskgruppen, osäkerheten om hur nästa dag ser ut och så oroas jag för hur pandemin påverkar omvärlden.

Men ibland måste man bara ta paus från oron och njuta av fina saker. Det finns positiva saker som händer nu. Det sprids otroligt mycket kärlek. Naturen får en liten andningspaus från utsläpp och påverkan. Och livet pågår. När oron och ovissheten kommer över mig och tar all energi så har jag några tricks för att inte uppslukas av negativa tankar.

Mina tre bästa tips för att koppla av och bort från oron just nu:

  • Gå på vandringstur i naturen. Det funkar alltid mot all slags dåligt humör för mig.
  • Läs en bok som du bara försvinner in i. Det är viktigt att det ska vara en bok man fastnar i och inte vill lägga ifrån sig. Min senaste bok jag sträckläste var Anna Janssons Dödslistan. Nu letar jag efter ny bok, tips någon?
  • Lyssna på bra musik. På hög volym. Sjung med! Jag har gjort en vår-spellista, lyssna gärna! ⇒